Calciosöndag

En seg söndag som man som vanligt tillbringar framför tv:n och kollar på Serie A fotboll. Juventus skulle gästa Sampdoria på Stadio Olimpico i turin, gyllene läge för Juve att ta ikapp Inter i jakten om scudetton. Det började inte bra Juve spelade rena rama korpen fotbollen  första 15 och inte minst Cassano och Pazzini kunde ta vara på den usla starten från de svart vit randiga. Cassano med en läcker smörpass till Pazzini och 0-1 och underläge är ett faktum. Mycket dåligt reagerat från Juve försvaret som misslyckas med sin offsidefälla. Jag kokar som vanligt senaste matcherna har Juve inte visat formen och den dåliga formen håller i sig. Men efter Dorias 0-1 mål ryckte Juve upp sig rejält inte minst av Samurajen Camoranesi som visade vägen tillsammans med Nedved/Del Piero och Amauri. Juve presser och pressar det är överlägset bollinnehav men målet vill inte komma. Juve hade 2 fucking stolpträffar i slutet av första halvlek precis innan halvtid så serverar Del Piero(Il grande capitano) Nedved på silverfat som chippar bollen över Sampdorias målvakt men som hinner få ett finger på bollen och hamnar insidan av stolpen och ut men ingen jävla Juve spelare som hinner till returen. Men som sagt Juve har spelat upp sig och visar fint spel det var en tidsfråga innan målet skulle komma.

2:a Halvlek så byter Ranieri ut danske Poulsen som varit usel och in med lille snabbe kreativa Sebastian Giovinco. Ett vågat byte som visade sig vara lyckat "La formica atomica" som han kallas "The atomic ant" för hans lilla storlek utmanar och matar inlägg till Amauri. I 68:e minuten löper Gio på  kanten har två Sampdoria spelare emot sig vänder in mot planen och lägger ett perfekt inlägg till brassen Amauri som dyker med huvudet och målvakten är chanslös 1-1 , Amauri springer direkt till Gio och firar efter att denna varit riktigt avgörande sedan han kom in i andra halvlek. Nu gäller det bara att pressa pressa framåt ledningsmålet är nära strax efter kvitteringsmålet så fälls Del Piero i ett normalt sätt icke bra läge men Del Piero  är magisk och hans skulle visa hur magisk han egentligen är han skjuter ett stenhårt skott mot båttre delen av målet och ännu än gång skulle Juve ha otur bollen i ribba och stundsar rakt ner Legrottaglie och Amauri är där men ingen kan få in bollen i det tomma målet efter att målvakten blivit helt utspelad. Juve pressar pressar och radar upp heta chanser en riktigt underhållande match men även en nagelbitare för alla Juve fans som fortfarande har hoppet om scudetton. Men men 1-1 blev matchen och bara 1 poäng för Den gamla damen. Hoppet om scudetton är lååångt borta nu men allt beror på matchen mellan Milan-Inter i Derby della Madonnina. Ett kryss där hade varit ett bra reslutat för Juve men jag har slutat att hoppas vi får helt enkelt se vad som händer man brukar ju säga "bollen är rund allt kan hända". Men det ser inte ljust ut. LO SCUDETTO METTILO NEL CULO!

Mindre lyckat blev det för Davids Roma som åkte på stor torsk mot Atalanta på Bergamo 3-0 mot Neroazzurri. Roma som har visat bra form och Totti tillbaka kunde inte stå emot de blåsvarta snoppen förlust för Giallorossi. Nästa match för Juve är Palermo och laget måste rycka upp sig annars åker vi på däng mot Palermo i sicilien jag känner lukten. Försvarsspelet är under all kritik utan Buffon vet jag nog inte vad som skulle hända.